Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Τέλος τα app stores της Adobe

Η Adobe αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία των InMarket και Adobe Air Marketplace, προτιμώντας να επικεντρώσει στην υποστήριξη των προϊόντων της μέσω app stores τρίτων.
Σε σύντομη ανακοίνωσή της, η Adobe ανακοίνωσε πως τόσο το InMarket όσο και το Air Marketplace θα παύσουν να λειτουργούν από τις 31 Αυγούστου, αφήνοντας να εννοηθεί πως εξεπλήρωσαν τον σκοπό τους και πως οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα από μεγαλύτερα marketplaces.
Ανάμεσα στα άλλα, η δημοσίευση αναφέρει πως:
"Λαμβάνοντας υπόψη το feedback από τους developers, αποφασίσαμε πως είναι προτιμότερο να σταματήσουμε την ανάπτυξη και την υποστήριξη για το Adobe InMarket. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη για publishing σε διαφορετικά app stores."
"Παράλληλα, αποφασίσαμε να τερματίσουμε και τη λειτουργία του Adobe AIR Marketplace. Ο λόγος είναι πως, όταν ξεκινήσαμε, τρία χρόνια πριν, υπήρχαν λίγες ευκαιρίες διανομής για τους AIR developers. Πλέον, υπάρχουν αρκετά app stores σε desktops, mobile devices και tablets που εξυπηρετούν τους AIR developers, συμπεριλαμβανομένων των App Store, Android Market, BlackBerry App World, Intel AppUp center, Samsung Apps και Toshiba App Place."
"Στα πλαίσια αυτά, σας ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα νεότερα app stores για να διανείμετε τις εφαρμογές σας."
Η απόφαση αυτή πάντως της Adobe δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του μεγέθους των ανταγωνιστικών online stores, αλλά και του γεγονότος πως ο "γίγαντας" του software εστίαζε πάντοτε πιο αποτελεσματικά στην παροχή υποστήριξης παρά στην πώλησή τους (μέσω του store φυσικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου