Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο hacker Comex στην Apple

Ο Nicholas Allegra (ψευδώνυμο Comex) θα προσφέρει τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε για jailbreaking συσκευών iOS, προς όφελος αυτή τη φορά της Apple.
Ο 19χρονος hacker αλλάζει πορεία από το πρώιμο αυτό στάδιο της ζωής του, που θα τον οδηγήσει από μια νορμάλ οικογενειακή ζωή teenager, απευθείας στην "αγκαλιά" της εταιρείας του Jobs στην Καλιφόρνια. Ο Comex ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter πως προσελήφθη από την Apple ως intern (μαθητευόμενος).
Ο Comex είναι διάσημος στην κοινότητα της Apple για το jailbreaking που έχει κάνει σε iOS συσκευές. Μπαίνοντας στο site JailBreakMe.com, εκατομμύρια χρήστες των iPhone, iPad και iPod touch έχουν καταφέρει να κάνουν εύκολο jailbreak στις συσκευές τους, το οποίο τους επιτρέπει να τρέχουν μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα (νόμιμα ή παράνομα).
Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Forbes τον προηγούμενο μήνα, ο Comex περιέγραψε το "κόλλημά" του για το να ανακαλύπτει exploits στον κώδικα iOS της Apple. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Comex: "Είναι σαν να κάνεις επιμέλεια σε μια εφημερίδα. Απλά την διαβάζεις από επάνω μέχρι κάτω και αναζητάς λάθη. Δεν γνωρίζω γιατί είμαι τόσο αποτελεσματικός σε αυτό."
Το να έχεις έναν "inside man" με αδυναμία στην ανακάλυψη των exploits για το iOS, θα αποτελέσει σίγουρα όπλο για την Apple. Παρόλα αυτά, αυτό θα σήμαινε πως το jailbreaking μάλλον θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα), καθώς η Apple θα χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του Comex για να ενισχύσει την άμυνά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου