Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

25 εκατομμύρια χρήστες για το Google+

Το Google+έφτασε ένα οριακό νούμερο, με συνέπεια να αποτελεί το site εκείνο που αγγίζει ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο το κοινό των 25 εκ. χρηστών.
Ο "γίγαντας" των Internet μετρήσεων, ComScore, τονίζει πως το Google+ όχι μόνο επέτυχε να αγγίξει τους 25 εκατομμύρια χρήστες, αλλά το κατόρθωσε σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα ενός Internet site.
Από τα εκατομμύρια αυτά, η Βρετανία συνεισέφερε 1 εκατομμύριο συνδρομητές, ενώ, όπως θα περίμενε κανείς, οι ΗΠΑ οδηγούν την "κούρσα" με 6 εκατομμύρια χρήστες. Ο Καναδάς συνεισφέρει με 1 εκατομμύριο και, τέλος, η Γερμανοί χρήστες του Google+ αγγίζουν τις 920.000.
Η πρώτη αντίδραση για το Google+ υπήρξε καθόλα θετική, με την υπηρεσία να ενσωματώνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό, τους Κύκλους, προσφέροντας έτσι μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στο θέμα του διαμοιρασμού πληροφοριών.
Να θυμίσουμε πως το δημοφιλέστερο τη στιγμή αυτή social network site, Facebook, χρειάστηκε 3 χρόνια για να φτάσει τα 25 εκατομμύρια χρήστες, ενώ το Twitter 30 μήνες, σύμφωνα πάντα με το δίκτυο του Reuters.
Κατά την άποψή μας, βέβαια, ο πρώτος χρονολογικά επωμίζεται τον δύσκολο ρόλο να "προλειάνει το έδαφος", οπότε όσοι ακολουθήσουν να βρουν ουσιαστικά ένα "ζεστό" κοινό, έτοιμο να αποδεχτεί τις περαιτέρω καινοτομίες που αυτοί θα προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου