Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Προσθήκη tag approval στο Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε μια μεγάλης έκτασης αναβάθμιση στις ρυθμίσεις απορρήτου, ώστε να προσφέρει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες για το ποιος θα βλέπει αυτά που θα ποστάρονται στο προφίλ τους.
Οι αλλαγές, οι οποίες θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται στους χρήστες από την Πέμπτη, θα προσφέρουν σε κάθε post στον τοίχο σας αποκλειστικές ρυθμίσεις απορρήτου, ανεξάρτητα από το εάν έχουν προστεθεί από εσάς ή από άλλον χρήστη.
Το βασικό χαρακτηριστικό, ανάμεσα σε άλλα, είναι η δυνατότητα της έγκρισης από τον χρήστη των tags των φωτογραφιών και του status σας προτού αυτά εμφανιστούν στο προφίλ σας ή οπουδήποτε αλλού στο site.
Το Facebook αναφέρει πως αυτή αποτελούσε την πλέον ζητούμενη προσθήκη από πλευράς χρηστών και θα αποτρέψει tags που πιθανώς θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση προτού έχετε τη δυνατότητα να θέσετε βέτο στην εμφάνισή τους.
Επιπλέον, όταν ανανεώσετε το προσωπικό σας status ή ποστάρετε ένα link ή φωτογραφία, μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς με ποιους θα τα μοιραστείτε, είτε είναι
φίλοι είτε οποιοιδήποτε άλλοι.
Εκτός από τη δυνατότητα να αποδεχτείτε ή να επιλέξετε tags προτού εμφανιστούν στο προφίλ σας, μπορείτε επιπλέον να βάλετε tags σε άτομα που δεν είναι φίλοι σας, σε φωτογραφίες και posts σας.
Η τελική πάντως αλλαγή που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η νέα ρύθμιση Profile View, η οποία σας επιτρέπει να βλέπετε, για πρώτη φορά, τη σελίδα σας όπως τη βλέπουν οι φίλοι σας.
Γίνεται επομένως σαφές πως οι ρυθμίσεις απορρήτου έχουν εξελιχθεί προς όφελος του χρήστη, έχοντας γίνει πολύ πιο εύχρηστες από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου